BEVERWIJK - Het ‘Zwanenmeer’ is een van de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Het geliefde Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt nu een vernieuwde uitvoering van deze klassieker, met kostuums en decors om bij weg te dromen. Een versie die een internationaal publiek betovert.

Geen ballet dat meer tot de verbeelding spreekt dan het ‘Zwanenmeer’. Geen wonder, want het is een voorstelling vol romantiek met fantastische muziek. Kenners zien het ballet dan ook als het hoogtepunt van het klassiek-romantische dansgenre.

Marius Petipa en Lev Ivanov waren in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Tsjaikovski.

Het verhaal gaat over een ongelukkige liefde. Prins Siegfried valt voor prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. Bij een bal op zijn kasteel denkt hij haar weer te zien en bloeit zijn liefde op bij een hartstochtelijke pas de deux. Maar hij merkt niet dat hij wordt bedrogen, want zijn danspartner is de dochter van de tovenaar: een meisje dat door haar vaders magie sprekend op zijn geliefde Odette is gaan lijken. Als de leugen uitkomt vinden de echte geliefden elkaar tóch, maar is het te laat om nog van hun geluk te proeven.

Kaarten vanaf € 29,00 voor woensdag 17 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.