AMSTERDAM - De solovoorstelling ‘Emma wil leven’ is gebaseerd op de aangrijpende documentaire van Jessica Villerius, over de 18-jarige Emma die overlijdt aan de gevolgen van anorexia.​​Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats om 19.15 uur. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling.

Actrice Lisse Knaapen kruipt in deze tragikomische solo in de huid van Emma, een slimme, sportieve en grappige jonge vrouw. Maar Emma weegt slechts veertig kilo en is volgens haar ouders en artsen ernstig ziek. Hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Is Emma in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten? Lisse Knaapen toont de twijfels, angsten en geestige observaties van een jonge vrouw die verlangt naar controle, maar daardoor die controle juist verliest.

Emma wil leven’ is een intens en intiem portret, geschetst door de makers van o.a. afgelopen seizoen met vijf sterren bekroonde ‘Ma’ (naar het gelijknamige boek van Hugo Borst over zijn dementerende moeder).

Kaarten vanaf € 19,50 voor zaterdag 13 april om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.