BEVERWIJK - Artistiek leider Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht bewerkt dit seizoen het koningsdrama King Lear met Huub Stapel in de titelrol. Huub Stapel, beter bekend van filmklassiekers De Lift, Flodder en Amsterdamned. Maar ook van tv-series Moeder ik wil bij de Revue, Zwarte Tulp en Flikken Rotterdam.

Eerder speelde hij in relationele voorstellingen als Mannen komen van Mars Vrouwen van Venus, maar twee seizoenen terug speelde hij in de toneelbewerking van Intouchables, waar hij aantoonde zich ook in grote drama’s staande te houden. In zijn succesvolle loopbaan is nu voor het eerst te zien is in een van de meest bekende klassiekers van Shakespeare. “Het wordt misschien wel de grootste uitdaging uit mijn carrière”, aldus Stapel.

King Lear gaat over grote thema’s: liefde, familie, loyaliteit, macht, verraad en wraak. Er zijn veel verwikkelingen in het verhaal; het is bijna te vergelijken met een soapserie. Servé Hermans is gefascineerd door de vraag hoe het mogelijk is dat mensen binnen een familie elkaar zo’n pijn kunnen doen.

De cast bestaat uit bekende acteurs, zoals o.a. Porgy Fransen, Sylvia Poorta en Dirk Roothooft . Wilfried de Jong speelt de nar, met alle vrijheid om die rol in te vullen. De muziek wordt gemaakt en live gespeeld door Wilfried de Jong en Elisabeth de Loore.

Kaarten voor de try-out van King Lear op zaterdag 15 september om 19.30 uur zijn vanaf €22,50 te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.