BEVERWIJK - Bij het schrijven van Paradijsvogels deed Fred Delfgaauw inspiratie op bij zijn theatervrienden. Onder hen bekende namen zoals Hans Dorresteijn, Paul van Vliet, Freek de Jonge en Sjaak Bral.

“De karakters in Paradijsvogels zijn allemaal stukjes van mezelf. Deze voorstelling heb ik ook niet zo maar even geschreven. Het idee was er al lang, maar het moest langzaam rijpen en groeien. Voor Paradijsvogels putte ik inspiratie uit mijn jeugd. Vooral uit het straatje in Den Haag waar ik geboren ben. De mensen daar hadden iedereen zo hun eigen ideeën over geloof. Ieder had zijn eigen levenswijsheden en ze woonden gewoon naast elkaar. Ze stonden elkaar niet naar het leven zoals vandaag de dag vaak gebeurt. Op het moment dat blijkt dat er sprake is van anders denken, blijft dat vaak niet zonder consequenties. Zeker als het gaat om geloof en politiek. Mensen zijn allemaal in holen gaan zitten”, aldus Fred.

In deze voorstelling kan het publiek rekenen op humor en ontroering, die zo dicht bij elkaar liggen dat het heerlijk schuurt. De meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek te vangen met minimale middelen.

Kaarten vanaf € 18,00 voor vrijdag 16 februari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.