BEVERWIJK - 'Gold' hebben de mannen van de Dutch Eagles hun theatertour gedoopt. Niet zo'n gekke naam voor een tour van een tributeband die ruim put uit het muzikale west-coast-repertoire, dat vanuit Californië de wereld heeft veroverd. Maar met de stralende Californische zon heeft de naamkeuze niet veel te maken; eerder nog zou de inspiratie kunnen komen van de goldrush die vanaf 1848 honderdduizenden gelukszoekers uit de VS en Europa naar Californië deed trekken. Want, zo legt drummer Andre Kemp uit: "Gold staat voor ons ook echt voor de zoektocht naar goud, maar dan in de betekenis van goede muziek.''

Wat hun vertolking van die goede muziek betreft hebben de Nederlandse Eagles inmiddels een reputatie hoog te houden, die ook tot buiten de landsgrenzen reikt. Al jaren trekt de band in binnen- en buitenland volle theaterzalen met uitvoeringen van songs van de Amerikaanse Eagles, hun grote voorbeelden, en van andere vertolkers van het west-coast-geluid.

Over wat de muziek van de Eagles zo goed maakt zegt Kemp: "Weinig muziek is zo uitgekristalliseerd als die van de Eagles. Alles heeft een plek. Het gaat duidelijk om het liedje, niet om het individu".Kaarten vanaf € 22,00 voor zaterdag 6 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.