WIJK AAN ZEE - Op 7 oktober is er een historische dorpswandeling door Wijk aan Zee, beginnend vanaf de dorpskerk.

In discussie met Heinrich Tappenbeck over de toekomst van Wijk aan Zee, een praatje maken met Karlijntje van het oude Gasthuis, luisteren naar de verhalen van de Belinfantes, een ritje in een paardentram maken, oud hollandsche spelletjes spelen op het Julianaplein en op de foto met Neeltje Snijders. Het kan allemaal tijdens de Historische Dorpswandeling op zondag 7 oktober. Dorpsbewoners uit Wijk aan Zee maken tijdens de dorpswandeling levende geschiedenis in de vorm van straattheater.

Presentatie nieuwe fotoborden
Tijdens deze bijzondere dorpswandeling worden de nieuwe fotoborden die verspreid door het dorp staan gepresenteerd. Op deze fotoborden staan foto’s en beschrijvingen van historische panden uit Wijk aan Zee die in de meeste gevallen niet meer bestaan.

Kinderen
Hinkelen, tollen, stoepkrijten, steltlopen, op het Julianaplein kunnen de kinderen allerlei oud hollandsche spelletjes spelen terwijl een draaiorgeltje vrolijk muziek maakt. De kinderen krijgen limonade en een snoepje van Cent van het Blad aangeboden.

Programma
14:00 start programma in de dorpskerk op het Julianaplein met aansluitend de presentatie van de nieuwe fotoborden met opening door burgemeester Martijn Smit.
14:30 start historische dorpswandeling onder begeleiding van een gids.
16:30 afsluiting op het Julianaplein

Praktische informatie
Om deel te nemen dient u zich aan te melden via info@rondjewijkaanzee.nl. Deelname is gratis.
Parkeren kunt u in de straten rondom het plein en de dorpsweide en op de parkeerplaats van het Hoge Duin (gratis).