BEVERWIJK - Op deze literaire avond staat Aukes debuutroman 'Flinke jongen' centraal. Voor de pauze zal hij hieruit fragmenten zal voorlezen en na de pauze is er ook gelegenheid om hem vragen te stellen. Ook is het boek te koop dat je dan ook door hem kunt laten signeren.

Het ontroerende romandebuut van Auke Kok 'Flinke jongen' volgt een jaar uit het leven van Hidde, een jongen van twaalf in een ogenschijnlijk leuk, zelfs kleurrijk, maar in feite ongelukkig gezin. Zijn hardwerkende vader kan onverwachts in enorme driftbuien losbarsten, zijn charmante maar wispelturige moeder biedt geen houvast, en hij ziet het toch al niet zo goede huwelijk van zijn gereformeerde ouders snel afbrokkelen. De leden van het gezin misleiden elkaar, liegen als het uitkomt.

Buiten, voetballend met zijn vriendjes, voelt Hidde zich veiliger dan binnen. Meer en meer wordt hij een dagdromer en stijgt hij op in fantasieën over heldendaden met de bal.

Kaarten vanaf € 14,50 voor dinsdag 18 oktober om 20.00 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.