BEVERWIJK - In Het verborgen land van de zigeuners laat The Basily Gipsy Band het publiek kennismaken met de geschiedenis, taal en levensstijl van de zigeuners.


De carrière van de band heeft een enorme vlucht genomen. Al jarenlang is de zigeunerfamilie een hot item in het circuit en stonden ze met hun opzwepende Gipsy-sound op menig nationaal en internationaal podium. Muzikaal geïnspireerd door onder andere Django Reinhardt en The Gipsy Kings hebben zij een geheel eigen identiteit ontwikkeld vanuit traditionele en Spaanse zigeunerinvloeden met warme klanken van violen, gitaren en de cymbaal.


Hoogtepunten waren een gezamenlijk optreden met Stephanie Grapelli en de uitnodiging om op het verjaardagsfeest van The Rolling Stones en Jeff Beck te spelen. In Nederland hebben deze muzikanten op vrijwel alle jazzpodia gestaan en wereldwijd op grote jazzfestivals, waaronder het North Sea Jazz Festival, het Jak Festival in Indonesië, het Django Reinhardt Festival in Samois-sur-Seine, het International Gipsy Festival in Oslo, de New Yorkse jazzclub Birdland en het Copenhagen Jazz Festival.
Een gevarieerd programma vol met swing, romantiek, entertainment en met een lach en een traan.

Kaarten vanaf € 23,00 voor zaterdag 16 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.