BEVERWIJK - Oud-Songfestivalwinnares en grand dame van de Nederlandse Chanson Lenny Kuhr is altijd blijven zingen en muziek maken. Zo is er 53 jaar na De Troubadour eind januari vorig jaar een nieuw album uitgekomen. Naast Lenny's nieuwe liedjes is er op het album ook ruimte gemaakt voor muziek van Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en haar dochter Daphna. Werk dat zij speciaal voor Lenny hebben geschreven.

Tijdens dit concert zingt grand dame van de Nederlandse Chanson Lenny Kuhr (72) uit haar grote en levendige oeuvre én zingt ze de liedjes van haar nieuwe album Lenny Kuhr. In een artikel in de Volkskrant zegt ze over haar verse en verrassende plaat: “Ik hou erg van fado, mijn nieuwe cd is eigenlijk ook een soort fado-achtig pop-album, het zit een beetje in mijn natuur. Wat het is? Ik werd denk ik vooral verliefd op de bijzondere klankverhouding tussen stem en de hoge snaren van de gitaar.”

Over haar nieuw show zegt Lenny het volgende: “Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het me dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt. Het is een feest om weer te kunnen spelen!”

Kaarten vanaf € 19,50 op zaterdag 14 januari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.