BEVERWIJK - Mart Hillen (1998) is een gitarist die zich toelegt op de zogenaamde Fingerstyle. Hij begint als achtjarige jongen met spelen en maakt een aantal jaar daarna kennis met deze typische techniek, waarbij de gitarist speelt door aan de snaren te plukken.

Mart gebruikt bij zijn Fingerstyle niet alleen zijn vingers (en soms een plectrum) op de snaren, maar drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn instrument. Daardoor kan Hillen in zijn eentje een volle sound bereiken die meer muzikanten doet vermoeden dan enkel Hillen.

In zijn nieuwe theaterprogramma #1 speelt gitaarvirtuoos Mart Hillen zijn favoriete nummer 1-hits. Wat is het populairste kerstlied? Welke Nederlandse nummers stonden bovenaan de hitlijsten in het buitenland? Wat hoor je op begrafenissen en met welke muziek vrij je graag? Mart vertaalt de emotie en energie van deze nummers naar zijn gitaar, zo ontstaat zijn manier van spelen. Hij laat zijn gitaar grommen, huilen en zingen. Het is een bas, een piano en een drumstel in één. Mart weet zijn gitaar als een band te laten klinken, maar heeft soms maar een paar noten nodig om een verhaal te vertellen.

Kaarten vanaf € 15,00 voor zaterdag 13 januari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.