BEVERWIJK - Het jaarlijks Gitaarfestival IJmond op zondagmiddag 21 oktober in Beverwijk komt naderbij. De voorbereidingen zijn in volle gang om op vier podia de hele middag de verschillende stijlen van gitaarspelen bijeen te brengen.

Dit jaar staan naast gitaristen uit de regio ook enkele bekende en bijzondere gitaristen op het programma. De organisatie van het gitaarfestival kan voorlopig twee namen bekend maken, namelijk het duo Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis. Zij spelen klassiek gitaar en hebben o.a in het Concertgebouw in Amsterdam hun virtuositeit laten zien. De tweede naam is Ruben Hoeke, een stergitarist van wereldklasse, die in verschillende bands heeft opgetreden en onlangs een tournee samen met Jan Akkerman heeft afgesloten. Begin oktober volgt de rest van het programma inclusief alle deelnemers uit de regio.

Alle optredens zijn gratis te beluisteren, waardoor het voor bezoekers een belevenis wordt om te wandelen van het ene podium naar het andere en te genieten van de verschillende stijlen die een gitaar ten gehore kan brengen.

Op donderdag 13 september van 17.00 tot 18.00 uur vindt in de Grote Kerk Beverwijk de eerste repetitie voor het openingsstuk plaats. Dit muziekstuk voor vier gitaargroepen is weer speciaal geschreven voor deze middag door Nicolay Totev. Hiervoor kan iedereen, die gitaar kan spelen en noten kan lezen, zich opgeven bij info@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl.

Verder kan elke gitarist, of combinatie van gitaristen, die op een van de vier podia wil optreden zich aanmelden bij adriewinkelaar@hetnet.nl. In de Grote Kerk spelen de klassieke en flamenco gitaren, in de Kleine zaal van het Kennemer Theater de jazz en rock gitaren, in de Foyer van het Kennemer Theater de folklore en populaire gitaren en in Cultureel café Camille zingen en spelen de singer-songwriters op gitaar.