BEVERWIJK – Marloes Bloedjes van Toverzicht exposeert van 3 september tot 26 oktober 2018 in de publiekshal van het Stadhuis van Beverwijk. Het thema is ‘The garden of my soul’. Het grootste werk van de expositie is geschilderd op hout en draagt de titel van de expositie ‘the garden of my soul’. Marloes is beeldend kunstenaar en geeft cursussen.

Zij maakt overwegend abstracte werken met warme kleuren en organische vormen. Sommige werken hebben ook figuratieve elementen. De meeste schilderijen zijn gemaakt met acrylverf en sommige werken met gemengde techniek. In de schilderijen wordt ook met verschillende materialen gewerkt, zoals stof, draad en lint, gescheurd papier of materialen uit de natuur, zoals blaadjes en bloemen. De natuur is een grote inspiratiebron en een terugkerend thema in haar werk. Voordat Marloes start met een schilderij begint de zoektocht naar de juiste kleur. Het werk ontstaat stap voor stap. Al werkend laat ze zich leiden door de vormen die ontstaan en stap voor stap ontstaat een abstracte compositie of een landschap.

Toverzicht en meer informatie Marloes is regelmatig buiten te vinden met schildersezel in de tuin, bos, park of de duinen. Wat ze buiten ziet, mengt ze met eigen beelden en zo ontstaat elke keer een geheel nieuw landschap. Het grootste werk ‘the garden of my soul’ is afgelopen zomer gemaakt. Tijdens het schilderen ontstond een nieuwe tuin met bloemen en planten. Een veilig plek waar je altijd heen kunt. Marloes zegt hierover: ‘de vrouw geeft het werkt extra kracht. Misschien is het een engel, misschien ben ik het zelf of een deel in mij dat zorgt dat ik na een lastige periode altijd weer sterk uit de tuin kom.’ Marloes geeft ook cursussen schilderen en tekenen.

Meer informatie over Marloes Bloedjes, haar werk en de cursussen vindt u op www.toverzicht.nl. De expositie ‘The garden of my soul’ kunt u bekijken tijdens openingsuren in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 te Beverwijk. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen!