BEVERWIJK - Acteur en presentator Eric Corton de solovoorstelling ‘Ma’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst. Corton is, na zich de afgelopen jaren vooral op radio- en tv-werkzaamheden te hebben geconcentreerd, weer terug waar hij ooit begon: in het theater.

De monoloog ‘Ma’ is een liefdevol portret van een moeder en haar zoon. Eric Corton: “Toen ik gevraagd werd hoefde ik er niet lang over na te denken of ik deze voorstelling wilde spelen. Ik kende de columns van Hugo Borst en volgde, net als veel anderen, met regelmaat hoe het met zijn moeder ging. Om dat verhaal straks op het toneel te mogen vertellen, vind ik heel bijzonder. Omdat het een heel ‘echt’ verhaal is.”

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. De makers brengen met Ma een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, angsten én moederliefde worden vertolkt door Eric Corton.

Met om 19.15 uur een voorbespreking voor iedereen met een plaatsbewijs over dit verhaal van afscheid, van herinneringen, van angst voor het onbekende en van harde humor.

Kaarten vanaf € 18,50 op woensdag 25 april om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.