BEVERWIJK - Een duivels dilemma, wat te doen met de productie De dag dat ik Robert Long ontmoette… op het moment dat Sjors van der Panne ziek werd en de dokter hem tijdens de laatste dagen van de repetitie per direct twee weken rust oplegde, hebben we knopen moeten doorhakken en hebben we in Job Bovelander een nieuwe kracht gevonden om het repertoire van Robert Long te zingen.

Een haast onmogelijke klus is geklaard. En hoe?

De jonge Job Bovelander die wel al eens van de naam Robert Long gehoord had, maar het repertoire niet kende heeft zich geheel ingewerkt en omarmd het voor hem onbekende repertoire als een meester. Alvorens hij toezegde mee te werken aan het ensemble programma DDDIRLO beluisterde hij vele nummers en werd gegrepen door de liedjes die spitsvondig zijn, pareltjes en nog steeds zo actueel zijn.

“Het is ongekend dat het overgrote deel van zo een groot oeuvre, door een Nederlands singer/songwriter, nog steeds zo ontzettend actueel is alsof de nummers gisteren geschreven hadden kunnen zijn”, aldus Job.

Job die liefhebber is van het Nederlandse kleinkunstrepertoire is verbaasd dat hij het repertoire niet kende en is laaiend enthousiast en verheugd dat hij aan deze productie mag mee werken.

Kristof Rutsaert, weduwnaar van Robert Long, en tevens producent van dit programma bekijkt alles met een positieve blik en voelt aan dat dit wel eens het moment zou kunnen zijn dat jongeren eindelijk opnieuw in aanraking kunnen komen met het repertoire van Robert Long.
Decennia lang hebben een schare mensen zich kunnen laven en heel veel zaken kunnen ontlenen aan de nummers van Robert. Ze vonden o.a. steun, herkenning, begrip en respect in zijn nummers die nog steeds overeind staan. En opnieuw zijn er mensen, jongere mensen, waarbij de nummers dezelfde invloed hebben. Heel bijzonder!


We hopen – net zoals in het eerste seizoen - de theaterverrassing van het jaar te zijn met ons ensembleprogramma “De dag dat ik Robert Long ontmoette…” waarbij het oeuvre van Robert Long, behorend tot het cultureel erfgoed van Nederland, centraal staat.
Vierentwintig liedjes die uiterst nauwkeurig zijn geselecteerd, worden in dit programma ten gehore gebracht. Die pareltjes moeten toch blijvend gehoord worden!