BEVERWIJK - Het nieuwe theatercollege van psychiater Bram Bakker gaat over de gezondheidszorg. Zorg is steeds meer verworden tot een duur en niet zelden schaars product.

Ons lichaam wordt vaak vergeleken met een machine. Het lichaam is opgebouwd uit afzonderlijke onderdelen, die het laten functioneren zolang ze goed op elkaar zijn afgestemd en niet defect zijn. Waar minder vaak bij stil wordt gestaan is dat een machine zich ook nog in een omgeving bevindt: de fabriek. In de meeste fabrieken staan meerdere machines, die afzonderlijk moeten werken, maar die ook in een verband staan met elkaar. Anders rolt er geen goed product uit de fabriek. Om alle apparaten draaiend te houden, dient hard te worden gewerkt: regelmatig schoonmaken, onderhoudsbeurten en versleten onderdelen vervangen. Ons lichaam is een machine, die geen betekenis heeft zonder de machines in de omgeving, en het gebouw waarin ze zich bevinden.

We menen recht op zorg te hebben, maar in hoeverre zijn we bereid de verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen rol in de Balansfabriek? In dit theatercollege biedt Bram Bakker een ander perspectief op de gezondheidszorg.

Kaarten vanaf € 19,00 op donderdag 24 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.