BEVERWIJK - André Manuel vindt de mens maar een mysterieus wezen. In De Zieke Geest dwaalt de cabaretier door het menselijk brein, op zoek naar antwoord op prangende vragen. Waarom willen mannen bijvoorbeeld altijd een rol als seriemoordenaar, terwijl vrouwen genoegen nemen met een slachtofferrol? Wat maakt de ene mens een clown en de ander een president? Hoe word je een oorlogsmisdadiger, of juist een vredesengel? Bestaat er wel zwart zonder wit? En wat te doen met het grijze tussengebied? Eén man is vast van plan het antwoord te vinden. André Manuel. Die windt nergens doekjes om. "Hier moet het publiek massaal naartoe," zegt NRC.

De Zieke Geest is het eerste deel van een hilarisch drieluik over de mens. Nadien volgen Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar laten we niet op de zaak vooruitlopen. Nu is het tijd voor Manuels 18e theaterprogramma!

NB Deze voorstelling is in de Week van de Eenzaamheid, waarbij het project 'Samen naar Theater' uit de kast is getrokken. Er is op deze avond een extra gastvrouw aanwezig om de mensen te verwelkomen die zich hebben opgegeven voor 'Samen naar Theater' en om na afloop na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Opgeven gaat via prijssoort Samen naar Theater in het bestelproces.

Kaarten vanaf € 15,50 voor woensdag 4 oktober om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.