BEVERWIJK - DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe, want nu zijn er DE VERLEIDERS FEMALE.

Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal treden in de voetsporen van hun mannelijke collega’s van DE VERLEIDERS (Pierre Bokma, Victor Löw e.a.) om de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de kaak te stellen. Brandende kwesties als one size fits men, de maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond en #MeToo komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief aantonen dat we in een aartsconservatief land leven, ook al denken we van niet. Dit alles volgens het bekende verleiders-concept: een mix van stand-up, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen, waarbij de vrouw zelf er ook niet zonder kleerscheuren vanaf komt. Energiek, kritisch en vilein.

De actrices kruisen de degens en bewijzen voor eens en altijd dat de man niet langer meer de norm is, want dat heeft nu wel lang genoeg geduurd. Na afloop van de voorstelling zal menigeen moeten concluderen dat het een ‘voorstelling met kloten’ is!

Kaarten vanaf € 30,50 voor zaterdag 18 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.