HEEMSKERK - Walter Rootsie and his Blue Connection klinkt als een Amricana band die rechtstreeks uit het zuiden van de Verenigde Staten afkomstig is. Niets is echter minder waar want verrassen genoeg komt de formatie uit Finland en is de singer/songwriter Walter "Rootsie" Hopmans gewoon van Amsterdamse komaf.

Op 14 juni doen zij De Nozem en de Non aan, en dat belooft een heerlijk avondje te worden voor liefhebbers van blues en Americana.Een bijzondere band vanwege hun eigen songs en sound die een mooie mix zijn van pop, rock, blues, rockabilly, country. Je hoort tijdens een optreden Heartland rocksongs, intieme ballades, voodoo en swamp blues avonturen en andere sounds voorbijkomen.

Een andere bijzonderheid is het feit dat deze Finse roots band in 2005 in Finland is opgericht door singer songwriter Walter “Rootsie” Hopmans uit Amsterdam. Een Finse band met een Amsterdamse kern. Walter vliegt regelmatig naar Finland om daar te spelen met de band.De band speelt hoofdzakelijk in Finland en Scandinavië. Met regelmaat toeren ze ook daar buiten. Er zijn meerdere albums uitgebracht, waaronder’ Get up and Go’, met een hit “Forget your name” op Mixposure. Daarnaast een succesvolle release en hoog gewaardeerd album 'Dark Water' die wereldwijd veel airplay heeft gekregen en nog populair is in veel Spotify lijsten en roots-blues radioprogramma’s. Een veel gedraaid nummer hiervan is de single “Running Down Slow”.

Liefhebbers van Blues, Americana, Tom Petty, Fabulous Thunderbirds, Wilco, John Hiatt en aanverwanten zullen genieten van Walter Rootsie and his Blue Connection.

Kijk hier voor de ticketverkoop