BEVERWIJK - Harry Bannink, geboren in Enschede (1929-1999) is een van de grootste Nederlandse componisten aller tijden en iedereen die naar de ‘Grote Harry Bannink Podcast’ van Gijs Groenteman luistert, zal dat met een diepe buiging beamen. De eindeloze rij hits die Bannink op de teksten van Annie M.G. Schmidt componeerde, worden door velen nog steeds moeiteloos meegezongen. Onder dat topje van deze glinsterende muzikale ijsberg zitten nóg duizenden kristallen, die jarenlang onderbelicht en vaak ongehoord bleven.

Frank Groothof, een groot Banninkvertolker, neemt het publiek in deze show mee langs de crème de la crème van diens duizelingwekkende oeuvre. Hij wordt daarbij begeleid door Dick van der Stoep, die jarenlang werk van en mét Bannink speelde, onder andere als orkestleider van de musicals ‘Foxtrot’ en ‘Madam’. Gijs Groenteman vertelt tussendoor over het leven van deze onvergetelijke componist.

Een avond vol verhalen over Harry en zijn tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Kaarten vanaf € 14,00 voor zaterdag 17 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.