BEVERWIJK - Op vrijdag 8 november staat 'Callas, Onassis, Kennedy' in het Kennemer Theater. Voor deze nieuwe voorstelling wil de productie op het gebied van muziek een stap verder gaan. Zij hebben daarom een nieuw lid aan hun team toegevoegd: celliste Marieke van der Heyden. Zij speelt naast (elektrische) cello ook glasharmonica en theremin. De theremin is een uniek instrument uit 1919, dat de klank van de menselijke stem op geheel eigen wijze benadert. Dit geeft een extra expressiemogelijkheid aan de voorstelling.


Marieke houdt van jongs af aan veel van muziek en theater en is die twee gaan combineren na haar conservatoriumopleiding. Als celliste werkt ze in verschillende muziek- en bewegingstheater producties en treedt op in binnen- en buitenland. Daarnaast ontwikkelt en speelt Marieke muziekproducties voor kinderen en is ze één van de oprichters van ‘Muziek aan bed’. Dat is een organisatie die live muziek in zorginstellingen brengt met een bijzonder concept: quatre-mains spel op 1 cello.

Marieke: “Naast (elektrische) cello, speel ik ook theremin en glasharmonica. Ik vind het een uitdaging om mijn instrumenten, composities en elektronica met elkaar te verbinden. In de voorstelling ‘CALLAS | ONASSIS | KENNEDY’ kan ik dan ook mijn muzikale hart ophalen, omdat er zowel voor cello als theremin én glasharmonica een rol is. De theremin en glasharmonica zijn niet vaak te horen in theaters, dus heel mooi dat daar nu de kans voor is. En daarbij: Callas en een theremin, hoe spannend kan je een muzikale combinatie maken!”

Kaarten vanaf € 19,50 voor vrijdag 8 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.