BEVERWIJK - Deze toverachtige musical in het Kennemertheater is een ode aan één van de beste kinderboeken aller tijden, winnaar van de Griffel der Griffels, naar het beroemde boek van Tonke Dragt. Yoeri gaat met tegenzin naar de bibliotheek. Daar opent hij het boek ‘De Brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. Plotseling springen ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars uit de bladzijden.

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid?

Onlangs werd bekend gemaakt dat ook Netflix zich op dit fantasierijke en spannende verhaal stort. Zij beginnen in het najaar met de opnames van een serie van 'De Brief voor de Koning'.

De musical ‘De Brief voor de Koning’ is een ode aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. Niet voor niets kreeg Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Dick van den Heuvel schrijft en regisseert, Jeroen Sleyfer maakt muziek voor een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.

Kaarten à € 17,50 voor de try-out op vrijdag 14 september om 19.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.