BEVERWIJK - Op dinsdag 3 maart komt schrijver Peter Buwalda naar het Kennemer Theater waar hij wordt geïnterviewd door uit Beverwijk afkomstige Joni Zwart.

Peter Buwalda is vooral beroemd vanwege zijn roman Bonita Avenue. Sinds maart 2019 is er nu ook zijn ook veelgeprezen tweede roman Otmars zonen! Peter (Brussel, 30 december 1971) groeide op in het Limburgse Blerick. De schrijver / columnist was eerder journalist en redacteur bij diverse uitgeverijen. Peter was medeoprichter van het tijdschrift Wah-Wah. Ook schreef hij essays en verhalen voor literaire tijdschriften als Bunker Hill, De Gids, Hollands Maandblad en Vrij Nederland. Hij was redacteur van het Kafka-katern.In 1996 verscheen in de Gids zijn opvallende essay Een omleiding wegens kuilen, dat ging over Bruno Schulz, Franz Kafka en Leopold von Sacher-Masoch.

Joni Zwart heeft Nederlandse Taal & Letterkunde gestudeerd aan UVA en van 2012 tot 2017 Nederlands gegeven op middelbare scholen. Nu beheert ze haar eigen Coaching & Conversations bedrijf in Velsen-Noord en Haarlem.

Kaarten vanaf € 14,50 voor dinsdag 3 maart om 20.00 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.