BEVERWIJK - Het moet hét dancewalhalla van Noord-Holland gaan worden. Jesse de Roon, Jairo Scope en Rowdy Baltus bouwen in hal 18 van de Bazaar aan een grootse danceclub: Loods 18. "Dit is wel zo ontzettend gaaf."

De drie muzikanten zijn eensgezind: dit heeft de provincie hard nodig. De sleutel van de leegstaande loods hebben ze al in hun zak, en ze barsten van de energie om te bouwen aan hun toekomst. "Dit is echt een jongensdroom die uitkomt. We gaan keihard klussen met een team", vertelt Jesse, die met zijn kameraden bekend is van de Enigma-feesten in de Beverwijkse Grote Kerk. Rowdy vult hem even later aan. "De club blijft minimalistisch, we willen het echt industrieel houden."

Het pand dat eigendom is van de Bazaar staat al 10 jaar leeg. Het bestemmingsplan dat rust op deze plek zal volgens de jonge ondernemers geen problemen opleveren. Wel zullen ze zich de komende maanden volop bezighouden met brandbeveiliging en de nodige vergunningen voor de plek waar straks 800 feestgangers terechtkunnen. "Met vluchtroutes en nooduitgangen; noem maar op. Dat is het belangrijkste", aldus Rowdy.

Techno
Ruimte voor Hazes in Beverwijk is er niet. Techno is het waar het om draait in Loods 18. "Als het in ieder geval maar underground muziek blijft."