BEVERWIJK - Hou op met die holle frasen. Niet wéér een verhaal over passie. En nee, niet de zoveelste hype over maakbaar geluk. In hun nieuwe programma neemt Purper die verschijnselen met een knipoog op de hak. Om in hilarische dialogen en mooie liedjes op zoek te gaan naar wat echt is: naar liefde en waarachtigheid. Lees de titel van hun nieuwe voorstelling daarom vooral met wat ironie. ,,Die naam ‘Purper’s Passie’ kozen we om dat woord te ontmaskeren.’’ Hierbij krijgen ze versterking van multi-talent Anne van Veen.

Frans Mulder vergelijkt het nieuwe Purper- programma daarom met roomsoes waarin een scheutje tabasco schuilgaat: mooi gepresenteerd, smakelijk opgediend, vol van smaak, maar toch proef je na afloop óók een beetje scherpte op je tong.

Cabaret Purper staat al bijna veertig jaar voor een ambachtelijke cabarettraditie: goed voor een vertrouwde aanpak met steeds wisselende namen, zodat de voorstellingen blijven verrassen. Pianist en grondlegger Erik Brey was er vanaf het begin bij, later werd de groep versterkt met Frans Mulder die inmiddels uitgroeide tot de spil, de tekstschrijver en regisseur van het gezelschap. De steeds vernieuwende samenstellingen rond deze twee vaste Purper-gezichten leverden in de loop der jaren gevarieerde combinaties op. Zo waren bekende namen als Karin Bloemen, Jos Brink, Angela Groothuizen en Jon van Eerd in het verleden te gast in succesvolle Purper-programma’s.

Anne van Veen geeft cabaretgroep PURPER nieuwe impuls
Deze keer is Anne van Veen een verassende nieuwkomer bij Purper. Anne is een dochter van Herman van Veen. Na haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie maakte ze als soliste vier liedjesprogramma’s. Er verschenen twee albums met haar werk en ze schreef een roman. ,,Ik ben al jaren onder de indruk van haar en haar talent’’, vertelt Frans Mulder. ,,Anne schrijft prachtige teksten en heeft een eigen stijl en uitstraling: krachtig en geestig tegelijk. Je ziet een frêle meisje, maar van binnen is ze ontzettend sterk en creatief. Ze weet precies wat ze wil en is daarin heel authentiek.’’

Door toeval zat hij bij de première van de musical over Liesbeth List naast Anne, in het Amsterdamse theater Carré. ,,Ik dacht: ‘nu of nooit’ en heb haar daar meteen gevraagd voor Purper. Ze was verrast en vroeg even bedenktijd. Maar na een paar goede gesprekken kreeg ik haar jawoord. Bij de repetities bleek al snel dat we geen betere keuze hadden kunnen maken, want haar komst is echt een verrijking voor de groep. Ze heeft geweldige ideeën. Door haar invloed krijgt Purper er een extra kleur bij.’’

Kaarten vanaf € 20,50 voor de try-out op vrijdag 21 september om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.