BEVERWIJK - "Het Amsterdams Kleinkunst Festival is méér dan een wedstijd. Het is een talent-ontwikkelingstraject waarin jonge theatermakers met begeleiding van professionals in het vak kunnen doorgroeien" aldus de jury van de AKF Sonneveldprijs. Na een uitgebreide voorselectie, workshops, masterclasses, een try-out tournee, de halve finales én de finale in een uitverkochte Kleine Komedie, won Rosa da Silva (begeleid door Remko Wind) de AKF Sonneveldprijs en de AKF Publieksprijs 2019. Ook ontving zij de Shaffy Cheque: een bijdrage van 2.500,- euro voor de ontwikkeling van haar eerste avondvullende programma. "De jury ziet in Rosa een veelzijdig talent dat van het podium afspat" (AKF Juryrapport). Naast haar stond o.a. Meester Alex (begeleid door Lucas Thijs) in de zinderende finale.

Tijdens de AKF Finalistentournee zie je drie artiesten op één avond! Naast Rosa da Silva en Meester Alex zullen optreden: Rikkert van Huisstede, Lisa Ostermann en EMMA. Eerdere finalisten waren onder andere Claudia de Breij, Van der Laan en Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Daniëlle Schel en Glodi Lugungu.

Kaarten vanaf € 16,00 voor vrijdag 4 oktober om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.