BEVERWIJK - Tijdens de gezellige vrijwilligersavond, ter ere van al die mensen die samen voetbalvereniging DEM vormen, werd Vince Taskin (19) uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.

Iemand die een ambassadeur is voor de club, vriendelijk en positief naar leden, andere vrijwilligers en andere verenigingen, een gastheer en (zeker gezien zijn jonge leeftijd) een voorbeeld van hoe we met elkaar om kunnen gaan verdient het dan ook om eens in het zonnetje gezet te worden.

Vince is iemand die zich graag op de achtergrond begeeft, maar ontzettend belangrijk werk doet. Iemand die vinden wij, een toonbeeld is van positivisme een voorbeeld voor anderen.

Vince is 4 jaar geleden, op 15 jarige leeftijd, gestart als vrijwilliger naar aanleiding van zijn maatschappelijke stage, die hij als leerling van het Kennemercollege moest doen. Onder de vleugels van Joke Schelvis leerde Vince de kneepjes van het werken achter de bar. Vince is na zijn maatschappelijke stage echter blijven hangen en heeft zich ontwikkeld tot een drijvende kracht achter de zaterdagochtend. Samen met een eerdere vrijwilliger van het jaar Gijs Goijers starten zij elke zaterdag rond de klok van 7 op om te zorgen dat de eerste leden en gasten in een gezellig paviljoen ontvangen worden met een vers kopje koffie en dat ook de keuken wordt opgestart. De voorbereidingen daarvoor treft Vince al op vrijdagmiddag. Inmiddels is Vince student aan de Hogeschool InHolland in Amsterdam en die maatschappelijke stagiaires zijn er nog altijd. Maar nu is het Vince die hen bij de hand neemt, hen introduceert in het werken achter de bar en het ontwikkelen van klantgerichtheid. Vince heeft zijnvaardigheden inmiddels ook kunnen aanwenden op zijn werk bij Ajax en Albert Heijn. Vince is altijd bereid om te helpen. Onlangs zijn we samen nog bij de stagemarkt geweest om leerlingen van het Kennemer College enthousiast te maken voor een maatschappelijke stage bij DEM, en Vince kan dan putten uit een rijke ervaring. Zijn verhaal slaat aan bij die leerlingen. Ook is Vince dit seizoen onderdeel van onze gastheren/vrouwen ploeg. Sinds we met ons eerste team Hoofdklasse spelen, moeten er stewards aanwezig zijn tijdens de thuiswedstrijden. Daar moet Vince zijn debuut nog maken, omdat thuiswedstrijden veelal samen vallen met zijn werk bij Ajax. Vince is een groot voorbeeld voor alle mensen binnen onze vereniging en daarom terecht onze vrijwilliger van het jaar!