HAARLEM - Op zaterdag 13 mei staat de 2e editie van de KiKa Haarlem City Walk op de wandelagenda. De vernieuwde routes van 10, 16 of 25 km brengen de wandelaars langs de mooiste plekken die het stadscentrum en de groene buitengebieden te bieden hebben. Naar verwachting staan 7.000 deelnemers aan de start van deze voorjaarswandeltocht.

Na een geslaagde 1e editie in 2022 is Sportorganisatie Le Champion er samen met titelpartner KiKa klaar voor om een nog succesvollere 2e editie van dit wandelevenement door de hoofdstad van Noord-Holland neer te zetten. Met vernieuwde routes, nieuwe bezienswaardigheden en veel gezelligheid onderweg.

Stad, cultuur en natuur


Alle wandelaars starten bij het monumentale Dolhuys en na een stukje langs het Spaarne gaan de drie routes het centrum in, waar men langs de Grote of Sint Bavokerk wandelt. De 10 km-wandelaars blijven in het stadscentrum en ontdekken hier Haarlemse hoogtepunten, die later ook door de deelnemers van de 16 en 25 km bewonderd gaan worden.

De wandelaars van de twee langere afstanden zoeken eerst de oevers van het Spaarne op en wandelen via de verzorgingspost bij roeivereniging Amphitrite een stukje door Heemstede en keren via het Frederikspark terug in de binnenstad van Haarlem.

Op het Hortusplein, naast de Jopenkerk en bij gezellige terrasjes, wordt een sfeervolle verzorgingspost ingericht. Vanaf hier zetten de 10 en 16 km-wandelaars via pittoreske straatjes door het centrum koers naar de finish. Voor de deelnemers aan de langste afstand liggen er nog mooie kilometers door Nationaal Park Zuid-Kennemerland in het verschiet. Zij komen hier onder meer langs Landgoed Duinlust en Middenduin, met de Zanderij, voordat de laatste kilometers naar de finish bij Museum van de Geest worden ingezet.

Wandelen voor KiKa


Naast titelpartner is Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) ook het goede doel van deze 2e editie. KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Sinds de oprichting van KiKa in 2002 is het genezingspercentage van kinderen met kanker gestegen van ruim 70% naar 81% in 2022. De doelstelling is om een genezingspercentage van 100% te behalen. Deelnemers aan de KiKa Haarlem City Walk kunnen bijdragen aan dit belangrijke doel door bij hun inschrijving een eigen actie voor KiKa te starten of een vrijwillige donatie te doen.

Recordaantal deelnemers verwacht


Wil je de stad, natuur en cultuur van Haarlem ontdekken en bovenal een gezellige dag beleven samen met je wandelvrienden en -vriendinnen? Schrijf je dan nu in voor de 10, 16 of 25 km via www.kikahaarlemcitywalk.nl. De KiKa Haarlem City Walk is weer heel populair: inmiddels is 70% van de 7.000 beschikbaar startbewijzen al verkocht.