VELSEN-ZUID - Met bondscoach Louis van Gaal eenmalig op de bank heeft Telstar met het kleinst mogelijke verschil weten te winnen van koploper Jong AZ. Glynor Plet zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd.


De actie voor het goede doel met Van Gaal als gelegenheidstrainer was zo een groot succes. Naast hoofdcoach en goede vriend Andries Jonker zag hij dat Telstar al binnen tien minuten op voorsprong kwam. Aanvoerder en spits Plet wist een voorzet van Rashaan Fernandes binnen te werken.

De tactiek van Van Gaal en Jonker bleek in het vervolg van de wedstrijd te werken, al speelde Telstar geen oogstrelend voetbal. Jong AZ was selchts sporadisch gevaarlijk met pogingen van Barasi en Taabouni.

In de slotfase werden de punten defintief veilig gesteld na een katachtige redding van Ronald Koeman jr. die de vrije trap van Bram Franken uit de kruising tikte. Samen met de spelers en de technische staf liep Van Gaal daarna een ereronde ontving daarbij een staande ovatie van het ruim opgekomen publiek.

Telstar klimt door de zege naar de vijftiende plaats. Het Jong AZ van trainer/coach maarten Martens, in 2009 basisspeler in het AZ-kampioenselftal van Van Gaal, raakt de koppositie kwijt en is nu vijfde.