BEVERWIJK - Voor de clubheld van 2018, een landelijke verkiezing van genomineerden clubhelden, is Ton Limmen genomineerd. Ton steekt al jarenlang de handen uit de mouwen bij voetbalvereniging R.K.V.V. DEM in Beverwijk. Iedereen die stemt maakt kans op een reis naar Liverpool voor Liverpool FC - Chelsea FC. De club kan er zelfs €10.000 mee verdienen.

Waarom moet Ton Limmen clubheld van het jaar worden?
Ton Limmen (66) is een Demmer in hart en nieren, overal op de club kun je Ton tegen het lijf lopen, achter de bar, op het veld, in de bestuurskamer, bij het wedstrijdsecretariaat, langs de lijn. Druk in de weer met kleding, vrijwilligers, sponsors, leden, communicatie, verslagen, interviews en nog veel meer. Ton is altijd enthousiast, actief en enorm betrokken bij 'zijn' club.

Hoe is het begonnen?
Ton is al lid van DEM sinds zijn zevende jaar, hij speelde zelf actief voetbal tot en met de B-junioren. Na wat omzwervingen keerde hij terug bij DEM als trainer. Jarenlang heeft hij trainingen voor de jeugd verzorgd. In die tijd haalde hij zijn TC3 trainingsdiploma. Ton trainde verschillende teams, overal waar hulp nodig was stapte hij in. Zo was hij onder andere twee jaar trainer van het dames-1 team en assistent trainer van de A1. Na het trainerschap was hij actief als leider van onder andere de B1, A1 en DEM-2. Tussen de spelers op het veld staan was en is nog steeds iets waar hij enorm van kan genieten.

Bestuurslid
Ton was ook actief als bestuurslid. Verantwoordelijk voor voetbalzaken, waaronder het aanstellen van trainers, was hij lid van het bestuur onder leiding van oud-voorzitter Luc Tros. Hij was jarenlang actief in de sponsorcommissie. Ook nu nog probeert hij sponsors te werven voor DEM.

Vrijwilliger
Hij is inmiddels al bijna 38 jaar actief als vrijwilliger bij DEM. Enkele jaren geleden nog in het zonnetje gezet als 'Vrijwilliger van het Jaar'.

Druk in de weer
Ton is na zijn pensionering nog meer gaan doen voor DEM. Hij beheert het kledingfonds, beheert en koopt alle voetbalmaterialen zoals kleding, ballen, capjes. Hij schrijft wedstrijdverslagen, voorbeschouwingen en interviews met staf, trainers en spelers van DEM-1 voor de website, programmaboekje en social media. Hij doet het radioverslag voor radio Beverwijk. Hij helpt met de training van de jeugd op woensdagmiddag. Organiseert, samen met zijn vrouw Astrid, busreizen voor de supporters zoals afgelopen seizoen tijdens de nacompetitie.

Mark van de Ven, voorzitter R.K.V.V. DEM: "Mensen als Ton Limmen zijn onmisbaar voor de club, hij vertegenwoordigt een steeds kleinere groep actieve vrijwilligers, waar we zuinig op moeten zijn en die we in het zonnetje moeten zetten."

Tijd om zich te vervelen heeft Ton niet. Naast het bezoeken van de wedstrijden van zijn kleinkinderen, heeft Ton nu de taak om samen met zijn vrouw, meer vrijwilligers te enthousiasmeren om, net als Ton, DEM te helpen waar nodig.

Kortom, Ton Limmen is een lid en vrijwilliger waar DEM trots op is! Daarom moet hij clubheld van het jaar worden en daarom vragen we jou een stem uit te brengen op Ton!

Vanaf 6 november kan heel Nederland stemmen op genomineerden clubhelden. Ook jij! Wil je dat Ton wint? Roep dan al je vrienden, clubleden en familie op ook te stemmen. Want hoe meer stemmen onze clubheld krijgt, hoe groter die kans op €10.000 voor DEM. Stemmen is geheel gratis! Stemmen kan tot en met 30 november 2018, 12.00 uur. Ga naar https://ad.clubheldvanhetjaar.nl/ton-limmen en stem op onze clubheld!