BEVERWIJK - Ruim twee jaar geleden werd bij Cardio Fitness Beverwijk het eerste clubkampioenschap kickboksen van Team Spirit Beverwijk georganiseerd. Sindsdien is er heel wat gebeurd en is het wedstrijdteam fors gegroeid. Steeds meer jeugdleden hebben zich in de afgelopen periode aangemeld en tijdens de clubkampioenschappen kunnen zij laten zien welke progressie ze hebben gemaakt bij de trainingen. De tiende editie van dit sportieve evenement voor jong en oud zal plaatsvinden op zondag 14 april 2019.

Sinds 2017 wordt door de Vechtsportautoriteit toezicht gehouden op de full contact vechtsportsector in ons land. Tijdens de negende editie van het clubkampioenschap, gehouden op 24 februari jongstleden, kreeg Team Spirit Beverwijk bezoek van de Vechtsportautoriteit. De audit die gehouden werd, leverde een goed rapport op met de eindbeoordeling ‘ruim voldoende’. Debbie Keskin, woordvoerder van Team Spirit Beverwijk: ,,We zijn super trots op het resultaat. Bovendien zijn we erg blij dat de Vechtsportautoriteit in het leven is geroepen, dit zal op de lange termijn steeds meer ten goede van de sport zijn.’’ Uitgebreide informatie over het werk van de Vechtsportautoriteit is op de website www.vechtsportautoriteit.nl te vinden.

Voor de nieuwe editie van het clubkampioenschap zijn inmiddels meer dan twintig atleten van Team Spirit aan een tegenstander gekoppeld. Voor enkele andere leden wordt nog naar een geschikte tegenstander gezocht. In elk geval staat vast dat het op 14 april weer een vol programma zal worden in de ring. In de A-klasse ontmoet Jos van Belzen dit keer Lennard Blijd van Sityodtong uit Amsterdam en in de B-klasse staat Jaimy Tan tegenover Damian van Ommeren van Bien Fighters uit Diemen. Ook dit keer komt een groot aantal jeugdleden in actie, alle leeftijden van 10 tot 16 jaar zijn in het deelnemersveld vertegenwoordigd. Vanaf 14:30 uur zullen de kickboksers hun sportieve krachtmetingen aangaan en kan het publiek, dat al vanaf 13:30 uur welkom is, ze volop aanmoedigen.

Juist door het hoge aantal jeugdige deelnemers is het clubkampioenschap van Team Spirit Beverwijk uitgegroeid tot een echt familiegebeuren. De jonge kickboksers nemen hun ouders of grootouders mee, die vaak onderling ook weer nieuwe contacten leggen en samen genieten van de sportieve verrichtingen in de ring. Voor alle partijen worden de K1-regels gehanteerd, de wedstrijden worden door NOC-NSF erkend en staan zoals gebruikelijk onder auspiciën van sectie RCS FOG. Kaarten kunnen tot en met dinsdag 9 april 2019 in de voorverkoop worden gekocht voor € 17,50 (€ 10,00 voor kinderen tot en met 12 jaar) door een e-mail naar debbie@cardiofitnessbeverwijk.nl te sturen. Aan de zaal kosten kaarten € 22,50 (€ 12,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar). Cardio Fitness Beverwijk is gevestigd aan de Parallelweg 128g te Beverwijk.