ALKMAAR - AZ heeft het seizoen afgesloten op een vierde plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Maarten Martens had vooraf nog kans op een ticket voor de voorronde van de Champions League, maar omdat concurrent FC Twente won en AZ zelf een 3-0 voorsprong verspeelde tegen FC Utrecht (3-3) zat dat er niet in. Dani de Wit kreeg in zijn laatste wedstrijd voor de Alkmaarders een rode kaart.


FC Utrecht begon sterk en kreeg vooral veel corners in de openingsfase.AZ zat nog niet in de wedstrijd, maar sloeg vervolgens wel genadeloos toe. Mees de Wit schoof de openingstreffer binnen en enkele seconden na de aftrap maakte Van Bommel met een lob de 2-0. Pavlidis kopte na een lange sprint en een zweefduik de 3-0 binnen en maakte daarmee zijn 29e treffer van het seizoen. De Griek deelt daarmee de topscorerstitel met Luuk de Jong van PSV.

Na rust ging het heel hard mis voor AZ. Na een blunder van Bazoer scoorde Boussaid en na het rood voor Dani de Wit, na een forse tackle, vonden ook Lammers, met een rake kopbal, en Jensen vanuit de counter nog het net: 3-3.