BEVERWIJK - Bij Tennisvereniging LTC DEM in Beverwijk is gestart met de aanleg van drie Padelbanen. Padel is een nieuwe snelgroeiende sport die is overgewaaid vanuit Mexico en Spanje, en die een combinatie is van tennis en squash. Een padelbaan is ongeveer half zo groot als een tennisbaan, en het spel wordt altijd gespeeld met z'n vieren.

Bij LTC DEM is een groep leden die enthousiast was over deze nieuwe sport, in 2018 aan de slag gegaan om te onderzoeken of er een mogelijkheid was om padelbanen te realiseren op het mooie park van de tennisvereniging. Tennisbanen opofferen was geen optie omdat de club met 700 leden alle banen nodig heeft. Maar achter het park, op de scheiding met Voetbalvereniging De Kennemers was nog een ongebruikte groenstrook. Er moesten wel wat problemen overwonnen worden zoals het verplaatsen van een sloot, archeologisch onderzoek, omgevingsvergunningen en -last but not least- een kloppend financieel plaatje. Er is door bestuur en commissieleden dan ook heel wat werk verzet.
Tijdens corona-proof ledenvergaderingen in 2020 -de eerste deels, en de laatste geheel via Zoom- stonden de leden bijna unaniem achter de plannen, zodat er groen licht gegeven kon worden.

En nu is Wijcker Infra dus begonnen met de grondwerkzaamheden. Na afloop daarvan moet de grond inklinken en als alles meezit kan begin 2021 begonnen worden met de aanleg van de padelbanen. Door in te spelen op deze nieuwe sport is LTC DEM is op de toekomst voorbereid!