VELSEN-ZUID - Met een klinkende 3-0 zege op Excelsior heeft Telstar zich voorlopig op een gedeelde plaats in de Keuken Kampioen Divisie genesteld. De ploeg van trainer Andries Jonker gaf vrijdagavond de Rotterdammers een lesje in effectiviteit.

Al in de openingsfase krijgen beide ploegenmogelijkheden, maar de bal niet tussen de palen. Dat gebeurt na 35 minuten wel als Anass Najah de bal bij Reda Kharchouch bezorgt die bal bijkans door het net schiet. Excelsior krijgt vervolgens nog voor rust een viertal mogelijkheden om langszij te komen, maar keeper Swolfs van Telstar ontpopt zich in die periode tot uitblinker door onder meer twee pogingen van Vloet onschadelijk te maken.

Na een klein kwartier in de tweede helft verdubbeld de thuisploeg vervolgens de score als Senne Lynen een voorzet van Kharchouch tegen de touwen kopt. Excelsior gaat vervolgens op jacht naar de aansluiting en is daar dichtbij als Fischer de lat raakt, maar komt ook goed weg als Kharchouch op de paal mikt. De Rotterdammers zijn vervolgens niet meer bij machte om Telstar pijn te doen en in de slotminuut mag de net ingevallen Glynor Plet de eindstand op 3-0 bepalen.

Telstar - Excelsior 3-0 (1-0)
35. Kharchouch 1-0