VELSEN-ZUID - Telstar heeft met de nodige moeite de achtste finale van de KNVB-beker weten te bereiken. Tegen tweede-divisionist Spakenburg won de ploeg van Andries Jonker pas na verlenging (5-3).

Via Yassine Zakir kwam de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, maar voormalig Telstar-speler Floris van der Linden maakte gelijk. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong rusten na een treffer van Gyliano van Velzen.

Kort na het begin van de tweede helft bracht Delvecchio Blackson de marge op twee en leek het duel beslist. Van der Linden maakte echter zijn tweede van de avond en met nog twaalf minuten op de klok was het Lowie van Zundert die de stand op 3-3 bracht.

In de verlenging beslisten de "Witte Leeuwen" het alsnog. Eerst was het invaller Jip Molenaar die scoorde en na een rode kaart voor Amakado van Spakenburg, was het slotakkoord voor een andere invaller, Rashaan Fernandes: 5-3.