VELSEN-ZUID - De wedstrijd Telstar-NEC is uitgelopen op de debacle voor de Witte Leeuwen. De ploeg van trainer Andries Jonker kreeg in eigen huis een ongekende oorwassing te verwerken (1-7).

Welgeteld een half uur kon de thuisploeg meekomen met de gasten uit Nijmegen, maar daarna ging alles mis. Nadat Ole Romany al in de achtste minuut NEC op voorsprong had gebracht door bij de eerste paal binnen te koppen, werd het na een half uur gelijk. Elayis Tavsan wist het net te vinden na voorbereidend werk van Reda Khachouch. Een kwartier later was Telstar echter al in feite kansloos met een 1-4 ruststand. Anthony Musaba en tweemaal Zian Fleming, waarvan de eerste uit een fraaie vrije trap, wisten te scoren voor de gasten.

Halverwege de tweede helft liep de schade verder op toen Rens van Eijden de 1-5 tegen de touwen kopte. In de slotfase kreeg Telstar zelfs een onvervalste zevenklapper om de oren. Banaissa Benamar passeerde zijn eigen doelman Van der Maaten, die even later voor de zoveelste keer mocht vissen na een treffer van Ayman Sellouf.