VELSEN-ZUID - Telstar is in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Andries Jonker was na de rust de bovenliggende partij, maar kreeg twee tegendoelpunten in het laatste kwartier te verwerken.

Telstar, in speciale Orange the World-shirts om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen, was al snel gewaarschuwd toen Mitchell van Rooijen al na twee minuten de paal raakte na een scherpe voorzet. Diezelfde Van Rooijen zorgde na een kwartier toch voor de Noord-Limburgse voorsprong toen hij na een hoekschop raak kon schieten. grote kansen bleven in het vervolg van de eerste helft achterwege. Opvallendste wapenfeit was het uitvallen van VVV-keeper Delano van Crooy na een botsing met een ploeggenoot.

Na de rust kreeg de wedstrijd een andere wending, omdat Telstar veel beter voor de dag kwam. Na een klein uur zorgde verdediger Ozgur Aktas voor de beloning door de 1-1 tegen de touwen te koppen. De ploeg van trainer Andries Jonker rook daarna bloed en ging op jacht naar de winst. Dat liep echter verkeerd af, want Brian Koglin zorgde uit het niets voor de 1-2 en in de blessuretijd toen Telstar-keeper Abdel el Ouazzane mee naar voren was gegaan kon Yahcuroo Roemer alleen op het verlaten doel afgaan en de eindstand op 1-3 bepalen.