NIJMEGEN - Telstar heeft in een doelpuntrijk duel met 4-2 verloren van NEC.

Na een paar kansen in de eerste fase kwam NEC na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong. Anthony Musaba was de aangever, Ole Romeny de afmaker. Het betekende voor Telstar het eerste tegendoelpunt van dit seizoen.

Op een grote kans van NEC na was het vervolgens wachten op de goal van Telstar dat het beter van het spel had. Die viel na een uur spelen door een prima schot van Tavşan, die daarmee gelijk zijn eerste doelpunt maakte. Lang duurde het niet voordat de Nijmegenaren de stand weer naar zich toetrokken. Randy Wolters liet namelijk zien dat hij óók over een goede trap beschikt.

Toen NEC uit de counter ook nog de 3-1 maakte werd het wel erg lastig voor de Velsenaren. Ole Romeny maakte zijn tweede doelpunt nadat hij zich goed vrij had gespeeld in de zestien. Toch hield invaller Glynor Plet de spanning erin. De supersub knikte twintig minuten voor tijd een verre voorzet van Frank Korpershoek binnen achter Mattijs Branderhorst.

Beide ploegen kregen nog dotten van kansen: NEC via Jonathan Okita, Telstar via Lynen. Naarmate de tijd drong gingen de Witte Leeuwen verder naar voren, daarmee het nodige risico nemend. Daar profiteerde invaller Jonathan Okita van: 4-2.