VELSEN-ZUID - Bij de start van de Keuken Kampioen Divisie hebben Telstar en FC Emmen de punten gedeeld. De 1-1 eindstand stond al na een half uur op het scorebord.

De thuisploeg van Andries Jonker kwam in eigen huis uitstekend voor de dag tegen de degradant van het afgelopen seizoen. Vijf minuten na een indrukwekkende minuut stilte voor voormalig Telstar-speler Jergé Hoefdraad, wist Glynor Plet op aangeven van Yessin Zekir de score te openen. Jeredy Hilterman, afgelopen seizoen topscorer van Jong FC Utrecht, wist zijn debuut bij FC Emmen op te luisteren met de gelijkmaker. De 1-1 bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen om de wedstrijd te beslissen. Telstar-keeper Doornbusch weet daarbij Hilterman tot tweemaal aan toe van het scoren af te houden, maar aan de andere kant is ook Plet dichtbij een tweede treffer. Het zich kranig werende Telstar weet uiteindelijk een verdiend punt over te houden aan de wedstrijd.