BEVERWIJK - Vanuit het restaurant van Sporthal Heliomare in Wijk aan Zee wordt vanaf 9:00 uur gestart met deze wandeling. De uitgezette parkoersen zijn voor elk type wandelaar geschikt maar zijn niet rolstoelvrendelijk. De lengte van de parkoersen is 5km, 10km, 15km, 20km en 25km. Voor de 20 en 25 km kan tot 11:00 gestart worden voor de andere afstanden tot 13:00 uur.

We hebben voor elke afstand een rustpunt in kunnen bouwen. Hierdoor is de 10 km iets langer geworden. De wandeling begint met een stukje strand.
De 5 km zal niet in het PWN duingebied komen waardoor voor deze afstand geen toegangsbewijs voor het duingebied nodig zal zijn.

  • De 5 km gaat in zuidelijke richting. Ze zullen het strand verlaten bij de Zwaanstraat. Deze afstand heeft een paar stukjes dorp en een paar stukken duin met een rust in café de Zon.
  • De andere afstanden gaan in noordelijke richting. Bij de strandopgang Heemskerk wordt het strand verlaten waarna de duinen aan de beurt zijn.
  • De 10 km zal rusten bij Gasterij Kruisberg. Na de rust zal de terugweg worden ingeslagen door na ongeveer 1,5 km weer aan te sluiten bij de 15, 20 en 25 km
  • De 15 km gaat na de splitsing met de 10 km door naar de rust bij Vos Food op Camping Geversduin. Hiervandaan wordt aan de terugweg, samen met de 20 en de 25 km, begonnen.
  • De 20 en de 25 km splitsen met de 10 en 15 km om over het zweefvliegveld van Zaanse Zweefvlieg Club noordelijker te gaan. Hierna kan er worden opgestoken bij het Hof van Kijk Uit en daarna ook nog bij Vos Food op Camping Geversduin.

De inschrijfkosten bedragen :

Tegen administratiekosten € 3,00 (kinderen tot en met 12 jaar € 1,00).

Met herinnering € 5.50 (kinderen tot en met 12 jaar € 3.50).

Leden van de landelijke bond krijgen een korting van € 1.00 (geldt niet voor kinderen).

Leden van WSV de Zwervers kunnen gratis meewandelen (op vertoon van hun eigen lidmaatschapskaart)

Duinkaart verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat. Deze duinkaart is aan starttafel tegen kostprijs verkrijgbaar.

De startlocatie is te bereiken met openbaar vervoer. Vanaf station Beverwijk neemt u buslijn 78 naar Wijk en Zee en stapt u uit bij de halte Heliomare in Wijk aan Zee. De bus vertrekt om kwart voor en kwart over het uur van het station. Met de auto volgt u de Zeestraat naar Wijk aan Zee. Nadat de weg na de Dorpsweide naar rechts gaat vindt u links de Moriaan met iets verder de parkeerplaats aan de Dorpsduinen. De startlocatie bevindt zich bij de rotonde aan het einde van de Dorpsduinen.

Kijk voor verdere info op de site www.wsvdezwervers of bel Joop Bremer 0251-226892