BEVERWIJK - En ineens was daar de bel voor de laatste ronde. Hoewel er eigenlijk nog acht rondjes te gaan waren besloot de organisatie met de toenemende storm om de Ronde van Beverwijk in te korten. Een verstandige keuze aangezien er al enkele dranghekken waren omgewaaid en er zelfs een grote tak op het parcours lag. Van de op dat moment rijdende kopgroep van drie renners bleek Sjors Dekker uiteindelijk de rapste.

De uit West-Friesland afkomstige, maar tegenwoordig in Groningen wonende Dekker hield daarmee vast aan zijn plan want deze wielerronde stond zeker op zijn lijstje. "Voor mij was het belangrijk dat ik Marien Bogerd in de laatste bocht voor zou blijven en dat lukte", aldus een gelukkige winnaar.

Terwijl vele renners inmiddels waren afgestapt vanwege de harde wind of zich schikten in het lot dat de winst door de kopgroep van drie werd bepaald was dekker met overmacht de sterkste in de sprint en troefde Bogerd af. medevluchter Koos Jeroen Kers moest genoegen nemen met een derde plaats.