BEVERWIJK - Voetbalvereniging DEM verlengt het contract met twee jaar met haar succesvolle trainer Arvid Smit. Smit promoveerde vorig seizoen in de spannende nacompetitie met het eerste team naar de Hoofdklasse waar het op dit moment bovenin meedraait.

De ambitieuze trainer die zelf als voetballer speelde bij onder andere Telstar, PSV, de Graafschap en FC Groningen en zijn trainerschap bij DEM combineert met de functie van assistent-trainer bij Telstar, ligt erg goed bij de groep, aldus Mark van de Ven, voorzitter van DEM. "We vinden het dan ook belangrijk om de samenwerking voort te zetten en zijn dan ook erg blij met de verlenging van het contract." Ook John Brand, verantwoordelijk vanuit de technische commissie voor de seniorenselectie, is te spreken over de samenwerking met Smit. "Naast de sportieve prestaties, past Arvid Smit ook erg goed bij de cultuur van onze club. Arvid is iemand die veel kansen biedt aan de jeugd van DEM en dat is iets dat uitstekend past bij onze visie op het voetbal waar prestatie en plezier hand in hand samengaan. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet."

DEM is onlangs verkozen tot landelijk snelste stijger in de top 200 van amateurclubs van Nederland, mede door de successen van het team van Smit. Arvid Smit wil gaan voor een prijs dit seizoen: "Je moet ergens voor spelen, alleen meedoen is niet genoeg voor ons", aldus de trainer.