HEERHUGOWAARD - Ook voor de ploegen in de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal is het de raag hoe de verhoudingen liggen nadat de competitie twee jaar op rij is afgebroken. Het Heerhugowaardse Reiger Boys is één van die ploegen die misschien wel is gered door corona want anderhalf jaar geleden stonden zij onderaan in dezelfde klasse toen de competitie werd stilgelegd.

De situatie is inmiddels geheel anders bij de geel-zwarten, zo liet trainer/coach Tom Boukes enkele weken geelden al weten. "Het klopt dat wij toen zijn gered en gezien de kracht van de huidige vierde klasse mogen we echt blij zijn dat we toen niet gedegradeerd zijn." Ook Boukes kan nog niet goed inschatten waar zijn ploeg staat ten aanzien van de overige teams. "Ik weet wel dat er in onze selectie een hoop veranderd is en dat we in het vorige afgebroken seizoen al extra hebben getraind om een teamgevoel te krijgen. De sfeer is dan ook uitstekend dus daar kunnen we mee aan de slag. Hoe dat zich verhoudt ten opzichte van de concurrentie kan je niks over zeggen en dat geldt voor iedere trainer in deze klasse. Na vijf, zes wedstrijden kan je daar pas meer over zeggen vermoed ik."

Reiger Boys begon de competitie in ieder geval met een puntendeling bij v.v. IJmuiden (2-2) en liet afgelopen zaterdag zien in ieder geval een maatje te groot te zijn voor Beverwijk dat makkelijk aan de kant werd gezet. Ferenc van den Broek, de trainer van Beverwijk, is vooralsnog dan ook niet te benijden. "Als wij compleet zijn dan denk ik dat wij ons kunnen handhaven in de derde klasse, maar ik mis al een paar geblesseerden en tot overmaat van ramp raakt mijn keeper twee weken terug zwaar geblesseerd in een bekerwedstrijd." Verleden week ging de eerste competitiewedstrijd tegen Koninklijke HFC dan ook met 2-7 verloren.

Tegen Reiger Boys raken er vervolgens nog twee spelers binnen een half uur geblesseerd en Van den Broek is dan ook al snel door zijn wissels heen. Daan Prins heeft inmiddels halverwege de eerste helft de thuisploeg op voorsprong gebracht.

Na de rust wordt het krachtsverschil nog duidelijker zichtbaar. Chris Coesel scoort al in de eerste minuut na de rust en Beverwijk kan niet anders dan de schade zo beperkt mogelijk te houden. Daar slaagt men gedeeltelijk in, mede omdat reiger Boys slordig met de kansen omspringt. Toch loopt de score nog hoger op. Na een corner wordt de bal verlengd door Floyd Groet en uiteindelijk door Raymon van Balen in eigen doel gewerkt en het slotakkoord is voor Jermaine Pichotte die de eindstand op 4-0 bepaalt.

Reiger Boys - SV Beverwijk 4-0 (1-0)
22. Prins 1-0
46. Coesel 2-0
59. R. van Balen (e.d.) 3-0
86. J. Pichotte 4-0

Foto's: DP Sportfotografie

Vrouwen
Reiger Boys VR1 heeft nog niet de gewenste competitiestart. Na de zware nederlaag van vorige week tegen Oranje Nassau (0-6) ging de ploeg van Junior Pourier ok op bezoek bij Sparta onderuit. In het stadion van de Eredivisieclub namen de Heerhugowaarders na vijf minuten via Maartje van Haneghem nog wel een voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-1.