BEVERWIJK - Het Beverwijks basketbalteam van jongens onder 14 jaar eindigde in het reguliere seizoen op gelijke stand met Landslake Lions, waardoor een beslissingswedstrijd noodzakelijk was. Racing speelde 11 mei op onafhankelijk terrein in het sportcomplex Koning Willem Alexander te Hoofddorp een zinderende finale. Racing startte moeizaam en de spanning was bij diverse spelers duidelijk merkbaar.

Een kleine achterstand wisten de jongens aan het einde van het eerste kwart om te buigen in een voorsprong van 10-6. Dankzij de sterke verdediging van onder andere Dani Cortigo Delgado en Thijs Hoekstra wist Racing de voorsprong tot rust te bewaren (16-10). Na rust ging het op en neer. Een voorsprong van 12 punten liep terug naar 6 punten waardoor de spanning in de wedstrijd volledig terug was.

Het was Max van Maas die het team op sleeptouw nam. Hij creëerde diverse scores uit eigen aanvallende rebounds. In het vierde kwart bleken de Lions geen antwoord meer te hebben op het snelle spel van Bryan Ooms en Terje Duin. De eindstand werd 37-27, waarmee Racing onder het toeziend oog van een groot aantal meegereisde supporters kampioen werd in de 5e divisie. Dit belooft wat voor de toekomst gaf coach Sander na afloop aan.