BEVERWIJK - Bij Tennisvereniging LTC DEM zijn afgelopen weekend drie padelbanen opgeleverd, waardoor men deze nieuwe sport nu ook in Beverwijk kan beoefenen. De eigen tennisleden mogen komende weken uitproberen of ze padellen leuk vinden en alsnog besluiten om ook hiervoor lid te worden. Per 1 april zijn de banen uitsluitend beschikbaar voor de padelleden. Een flink aantal enthousiastelingen heeft direct al voor het padellidmaatschap gekozen. Daarnaast stond de inschrijving voor buitenstaanders open vanaf december, waardoor LTC DEM flink in ledental is gegroeid. Er is nog ruimte voor wat extra leden, maar daarvoor geldt 'wie het eerst komt'. De officiële opening van de padelbanen vindt plaats op zaterdag 19 maart; dan begint ook het eerste echte open toernooi. Meer informatie is te vinden op www.demtennis.nl.

Padel is een nieuwe snelgroeiende sport die is overgewaaid vanuit Mexico en Spanje, en die een combinatie is van tennis en squash. Een padelbaan is ongeveer half zo groot als een tennisbaan, en het spel wordt altijd gespeeld met z'n vieren.

Afgelopen zomer is gestart met de aanleg van de drie padelbanen. Achter de bestaande tennisbanen, op de scheiding met Voetbalvereniging De Kennemers was nog een ongebruikte groenstrook. Er moesten wel wat problemen overwonnen worden zoals het verplaatsen van een sloot, archeologisch onderzoek, omgevingsvergunningen en -last but not least- een kloppend financieel plaatje. Er is door bestuur en commissieleden enorm veel werk verzet. Wijcker Infra heeft alle grondwerkzaamheden op zich genomen en de firma Padel.nl zorgde voor het plaatsen van de banen. Dat alles heeft geresulteerd in een prachtige uitbreiding voor Sportpark Adrichem. En door in te spelen op deze nieuwe sport is LTC DEM is op de toekomst voorbereid!