IJMUIDEN - Afgelopen donderdag 14 juni was het zo ver, de Handbike Battle in het mooie Kaunertal, Oostenrijk. Een battle die plaats vindt tussen de grote revalidatiecentra uit Nederland. Maar met name een battle met en tegen jezelf.

Daily Balance Massage eigenaar, Claudia Buhre ging mee als soigneur van haar man, Martin Buhre uit Ijmuiden. Hij deed als deelnemer mee aan deze battle. Een rit van 20 kilometer die wordt afgelegd bergopwaarts en waarbij je op ruim 2100 hoogtemeters eindigt. Buiten dat dit al een super uitdaging is op de normale fiets is dit een absurde uitdaging voor een handbiker, op armkracht naar boven. Het jaar voorafgaand op deze battle werd er veel getraind. Martin heeft samen met zijn soigneur veel getraind in de Kennemer duinen en was vaak terug te vinden op het kopje van Bloemendaal. Om maar zoveel mogelijk draaibewegingen te maken in de handbike. Daarbij was krachttraining ook een belangrijk deel van de voorbereidingen. Juist door het belasten van alle spieren was het erg fijn om een masseur aan huis te hebben. Rondom de trainingen en de uiteindelijke battle is het goed om de spieren in conditie te houden en te laten masseren.

Buiten dat ik meeging als soigneur en verantwoordelijk was voor alle natjes en droogjes was het fijn om tijdens de rustmomenten gedurende de battle Martin zijn armen een beetje los te maken. Om vervolgend weer te kunnen knallen en de strijd aan te gaan met de Kaunertaler Gletsjer. Naast de persoonlijke strijd met de berg, hebben wij als team ook het idee gevat om geld in te zamelen voor handbikes voor Reade, het revalidatiecentrum waar wij aan verbonden zijn. Zodat er meer revalidanten deze mooie uitdaging aan kunnen gaan.

Wil jij meer informatie over deze battle of een donatie doen, klik dan op onderstaande link:

https://www.doneeractie.nl/help-ons-handbiketeam-aan-een-nieuwe-handbike/-28294