MAASTRICHT - MVV heeft vrijdagavond de derde thuiszege op rij behaald door Telstar met 2-0 te kloppen. In een matig duel vielen beide goals na rust.

Voor de rust had de thuisploeg een licht veldoverwicht, maar, de kansen bleken schaars. Kort voor de rust liet keeper Schendelaar zich wel passeren, maar aan het doelpunt ging hands vooraf en werd dus terecht afgekeurd.

Die treffer kwam er vlak na rust alsnog toen Kürsad Sürmeli van dichtbij kon intikken. Telstar moest er meer uitkomen en pas na een uur spelen leverde dit de eerste echte kans op voor de ploeg van Andries Jonker. Kökcü weet MVV-goalie Havekotte echter niet te verrassen in de korte hoek. Met enkele aanvallende wissels hopen de gasten er nog een slotoffensief uit te gooien. Invaller en debutant Bakker heeft in blessuretijd de gelijkmaker op zijn schoen, maar schiet recht op Havekotte af. In de tegenstoot weet MVV via Manuel Angiulli vervolgens wel toe te slaan: 2-0.