HEEMSKERK - In een zinderende wedstrijd zijn de basketballers van Mapleleaves U16-1 zaterdag kampioen gewonnen door na overtime te winnen van KTC uit Overveen.

De verlenging kwam niet zomaar tot stand: die moest van héél ver komen. Met nog dertien seconden op de klok, KTC op voorsprong èn in balbezit gooide KTC de bal onder druk van onze felle verdediging uit het veld. In de alles of niets aanval die volgde frommelde Kevin Schelvis de bal door de ring. Sporthal De Waterakkers ontplofte, KTC leek gebroken.

In de verlenging rechtten de gasten uit Overveen weer hun rug en bleef het spannend. Gesteund door een orkaan van geluid (vooral geproduceerd door het Heren 1 team en een volle tribune met supporters) gooiden allebei de teams een vrije worp raak en bleef het lang 31-31. Totdat spelverdeler Gijs Jasperse in één van de laatste aanvallen vóór de tweede overtime raak mikte.

KTC mocht in de laatste seconde nog aanleggen voor twee vrije worpen, maar het thuisvoordeel werkte in Mapleleaves' voordeel. Center Tobias Giltjes rebounde de laatste misser en het kampioenschap van de U16 basketballers was binnen.