BEVERWIJK - Op 11 september zullen zo'n 160 kinderen van vier Beverwijkse scholen kennismaken met drie sporten: tennis, volleybal en basketbal. De deelnemende kinderen komen van De Sterrekijker, Wilgeroos, Compas en Zeester en zij gaan sporten bij Tennisvereniging LTC DEM, Volleybalvereniging VV Jonas en Basketbalvereniging Racing Beverwijk. Dit is een initiatief uit het Sportakkoord Beverwijk waarbij zich 45 sportorganisaties hebben aangesloten. Samen met Beverwijk Fit & Actief, buurtsportcoaches en de drie verenigingen is het plan verder uitgewerkt.

Programma

Verdeeld in drie groepen starten de kinderen vrijdag 11 september om 9:30 uur op een van de drie locaties waarbij ze de eerste beginselen van de bewuste sport krijgen bijgebracht. Na anderhalf uur wisselen de groepen van sportvereniging, waar ze na een uurtje sporten allemaal een lunch en drinken aangeboden krijgen. Om 13 uur vertrekken ze naar de laatste vereniging waarna het programma rond 14:30 uur wordt afgesloten.

Hopelijk worden de kinderen op deze manier enthousiast gemaakt voor een (of meer) van de sporten. Doel van het Sportakkoord is immers om kinderen in beweging te krijgen en te laten zien dat sporten gezond én leuk is.