HEERHUGOWAARD - SV Beverwijk heeft na zaterdag de rode lantaarn van de derde klasse A overgedragen aan Reiger Boys. De thuisploeg liet zich met name in de eerste helft compleet verrassen door Beverwijk en verloor uiteindelijk met 3-4. De Beverwijkers gaan daardoor de Heerhugowaarders voorbij in de stand.

Na afloop waren spelers en staf van Reiger Boys woedend op scheidsrechter de Groot die in de laatste minuut een goal afkeurde van de thuisploeg. Keeper Julian Koopman was zelfs mee naar voren gegaan bij een corner en verlengde de bal richting Youp Verresen die de bal echter in buitenspelpositie in het doel schoot. Op advies van zijn assistent keurde de arbiter de goal dan ook af. De kwaadheid ging ook te ver, want de geel-zwarten mochten met name zichzelf een groot verwijt maken. Ondanks het slotoffensief was het spel daarvoor namelijk heel pover, en liet de ploeg zich met name in de eerste helft aftroeven door het betere Beverwijk.

Reiger Boys kreeg vooral geen grip op de ervaren aanvoerder Tim Suykerbuyk die strooide met listige passjes, en aangezien ook de beide backs zich met enige regelmaat lieten verrassen zaten de gasten na een ruim half uur al op rozen. Hoewel de beste kans voor de openingsfase voor de thuisploeg was, maar het aluminium werd geraakt sloeg Beverwijk tussen de 19e en 32e minuut toe. Daarbij op weg geholpen door Reiger Boys want de wijze waarop Kevin Pawirosemito de bal na een corner in eigen doel schoot was zeer ongelukkig. Een prachtige individuele actie van Frank Commissaris en een vlotte aanval met Abdul Sarikaya als eindpunt betekenden vervolgens een marge van drie. Pawirosemito maakte daarna zijn fout van eerder goed door de ruststand op 1-3 te bepalen.

Wie vervolgens een aanvallend Reiger Boys had verwacht kwam bedrogen uit want de tweede helft was nog geen kwartier oud toen Yasini Ibrahimi defensief geklungel afstrafte: 1-4. Het slotoffensief kwam uiteindelijk te laat voor de thuisploeg. Verresen scoorde wel tegen en dat deed ook Daniel Vos nadat Beverwijk inmiddels met tien man speelde na een rode kaart voor Commandeur. Dat in de hectische slotfase de al genoemde goal werd afgekeurd zorgde voor een hoop onbegrip aan Heerhugowaardse zijde, maar duidelijk mag zijn dat Reiger Boys deze wedstrijd niet in de laatste minuut heeft verloren, en dat er voor Huisman dit seizoen nog een hoop werk is te verrichten om het inmiddels vege lijf te redden. En de Beverwijkers? Die stapten na hun tweede overwinning met een groet glimlach van het Heerhugowaardsekunstgras.

Reiger Boys - SV Beverwijk 3-4 (1-3)
19. Pawirosemito (e.d) 0-1
21. Commissaris 0-2
32. Sarikaya 0-3
36. Pawirosemito 1-3
58. Ibrahimi 2-4
79. Verresen 2-4