HEERHUGOWAARD - Mignon Rijnja (30) uit Heerhugowaard gaat langs de kust van Nederland, 8 uur lang de barre condities van de Noordzee trotseren in een 130 km lange kitesurf tocht van Hoek van Holland tot Den-Helder; allemaal om geld in te zamelen voor het goede doel.


Samen met 500 andere kitesurfers is het doel om minimaal 1 miljoen euro op te halen voor de Hartstichting. De donaties worden gebruikt voor het verder ontwikkelen van nieuwe methoden om de harten van patiënten met hartfalen volledig en blijvend te genezen.

In Nederland sterven er ieder jaar duizenden mensen aan hartziekten. Iedereen kent wel iemand met hartproblemen, of nog erger iemand die eraan overleden is. "Hoe mooi is het, dat ik met mijn grote passie geld kan ophalen voor dit fantastische doel".

Om zeker te zijn van de deelname moet Mignon minimaal €1500 ophalen. Help jij haar mee? Haar profiel is te bekijken op: https://www.hoektothelder.nl/mignon-rijnja-hoek-tot-helder-6. Of scan de QR-code om haar direct te steunen.

"Voor mij persoonlijk is kitesurfen meer dan een sport. Tijdens kitesurfen zoek ik in extreme weercondities steeds de grenzen op. Dit is het moment dat ik nergens aan denk en leef met het ritme van de natuur. Hier gaat míj́n hart sneller van kloppen en gun anderen ook een goed kloppend hart. En wat een eer dat ik dit mag doen in strijd voor de Hartstichting!"

Het evenement zal plaatsvinden tussen 19 augustus en 5 november, op een dag dat de wind en weercondities perfect zijn om de tocht af te kunnen leggen.